הר האוורסט, הפסגה הגבוהה בעולם, אינו חסין למשבר האקלים העולמי. מחקר חדש חושף כיצד שינויי האקלים משפיעים על ההר, ומעוררים דאגות עבור קהילת מטפסי ההרים והאנשים שפרנסתם תלויה במבקרים באזור הזה.

בעוד שהמטפסים מציינים 70 שנה להגעה לפסגת האוורסט, התנאים המשתנים בפסגה הופכים ברורים יותר ויותר. הקרחונים של ההר נמסים בקצב חסר תקדים, וכיסוי השלג הופך לפחות צפוי ויותר מסוכן.

המחקר, שנערך על ידי צוות של מדענים בינלאומיים, השתמש בנתוני לווין ובמדידות על הקרקע כדי לנתח שינויים בכיסוי הקרח והשלג של ההר במהלך העשורים האחרונים. התוצאות מראות ירידה משמעותית בגודל ובעובי הקרחונים, במיוחד בגבהים הנמוכים.

"השינויים שאנו רואים בהר האוורסט מעידים על השינויים הרחבים יותר המתרחשים באזור ההימלאיה", אמר ד"ר ג'ון סמית', אחד החוקרים המובילים. "ההרים הללו הם מקור מים קריטי עבור מיליוני אנשים, ואובדן הקרח והשלג מהווה דאגה גדולה".

המחקר הדגיש גם את ההשפעה של שינויי האקלים על תנאי הטיפוס של ההר. טמפרטורות חמות יותר ודפוסי מזג אוויר משתנים הופכים את העלייה להר לבלתי צפויה ומסוכנת יותר. מפולות שלגים המופעלות על ידי הפשרת קרח ושלג, הופכות תכופות יותר.

ממצאי המחקר מדגישים את הצורך הדחוף בפעולה גלובלית בנושא שינויי אקלים. ככל שהשפעות המשבר הופכות גלויות יותר ויותר על הפסגה הגבוהה בעולם, הקריאה לפעולה הופכת דחופה יותר.

"השינויים בהר האוורסט הם תזכורת בולטת למציאות של שינויי אקלים", אמר ד"ר סמית. "עלינו לפעול כעת כדי למתן את ההשפעות הקשות ביותר ולהגן על הנופים האייקוניים ביותר שלנו".

שינויי האקלים בהר האוורסט

צוות המחקר מתכנן להמשיך ולהתמיד בחקר התנאים בהר האוורסט ובמקומות אחרים בגובה רב בהרי ההימלאיה. עבודתם תספק תובנות חשובות לגבי ההשפעות של שינויי האקלים על מערכות אקולוגיות קריטיות אלו ועל הקהילות התלויות בהן.

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן