החומה הסינית

החומה הסינית – כיצד היא נבנתה ומדוע היא נותרה בגדר תעלומה

במשך למעלה מ-2,000 שנה, החומה הסינית עמדה כאחד מהישגי ההנדסה המרשימים ביותר על פני כדור הארץ. החומה המאסיבית משתרעת על פני אלפי מיילים (13,171 מיילים – 21,196 ק"מ) ונבנתה כדי להרחיק פולשים בימי קדם, אבל קשה לדעת כמה עבודה הושקעה ביצירת המופת האדריכלית הזו, מי עשה את העבודה ומדוע היו להם מוטיבציה לעשות זאת מלכתחילה. המשיכו לקרוא כדי ללמוד עוד על החומה הסינית וההיסטוריה המסקרנת שלה!

מהי החומה הסינית?

החומה הגדולה בסין היא סדרה של ביצורי אבן ואדמה בצפון סין, שנבנו כדי להגן על הגבולות הצפוניים של האימפריה הסינית. הקטע המפורסם ביותר הוא זה שליד בייג'ין, שנבנה במהלך המאה ה-14. הבנייה החלה בתקופת שושלת צ'ין (221 לפני הספירה) כאשר מדינות שונות נאבקו זו בזו על מנת ליצור מדינת לאום בשליטה מאימפריה אחת. הבנייה נמשכה במשך מאות שנים עד לשושלת מינג (1368 לספירה), אולם היא מעולם לא הושלמה במלואה מכיוון שעדיין יש כמה פערים בין הקטעים שבהם כוחות פולשים יכולים לעבור דרכם. טיול לסין יכול להיות דרך מצוינת לבקר בנקודת ציון היסטורית זו!

מאגדה למציאות

החומה הגדולה הייתה אתר של מיתוסים, אגדות, עובדות ותיאוריות. האגדה מספרת שיו, הגדול, בנה את החומה כדי להרחיק דרקון מיתולוגי בעל 10 ראשים. אבל במציאות, אין ראיות לכך שהעם הסיני נאלץ אי פעם להגן על עצמו מפני דרקונים לאורך ההיסטוריה הארוכה שלו.
אחד המיתוסים שעד היום חלק מהאנשים מאמינים בהם הוא שטיפוס על החומה הגדולה יביא לך מזל. מלבד מיתוסים אנו יכולים לומר שבמציאות של היום החומה הסינית נוצרה על ידי מגוון שושלות במהלך ציר הזמן של יותר מ-2000 שנה. הפרויקט כולו היה משימה מסיבית, עם עובדים שגויסו מכל רחבי סין לעבוד על הפרויקט. טיול לסין כדי לראות את החומה הגדולה מספק נוף מעורר יראה של פיסת היסטוריה סינית שנמשכה לאורך הרבה מאוד זמן. בעוד טיול לסין יכול להיות הזדמנות של פעם בחיים, חשוב לזכור שתהליך הטרקים יהיה קשה ומעייף אז וודאו שאתם מוכנים לחלוטין למה שצפוי!

מה אנחנו יודעים על בנייתה של החומה הגדולה בסין?

החומה הגדולה בסין

לא ברור כמה זמן לקח את בניית החומה, אך היסטוריונים מעריכים שהפרויקט החל בשנת 221 לפני הספירה. העובדים השתמשו בכלים ובשיטות פרימיטיביות, כמו חבטת אבנים במקלות, כדי לעצב את הבלוקים. לאחר שסיימו לעצב את הבלוקים, הם היו צריכים לשאת אותם ליעדם. זו הייתה עבודה קשה עבור הפועלים האלה – יש המאמינים שאנשים רבים מתו במהלך התהליך הזה. היסטוריונים גם מאמינים שייתכן שהיו כמיליון אנשים מעורבים בבניית החומה.

כיצד נבנתה החומה הגדולה – חומרים ושיטות

החומה הסינית

החומה הגדולה דרשה בקלות את המאמץ האנושי האדיר ביותר מכל בנייה עתיקה! מאות מיליוני טונות של לבנים, אבן ועפר נישאו אליה על ידי מיליוני חיילים, איכרים, אסירים ובעלי חיים באמצעות חבלים גולמיים, בסיסיים, מקלות וסלים על פני שטח קיצוניים וקשים ממדבריות ועד רכסי הרים תלולים.
לא ידוע בדיוק כיצד נבנו החלקים הראשונים של החומה הגדולה. רוב החוקרים מאמינים שהבנייה החלה במהלך שנת 220 לפני הספירה או מעט אחריה. החומרים ששימשו לבנייתו כללו אדמה, אבנים, לבנים, חצץ, חול ואדמה מהודקת (אדמה דחוסה). בנוסף, ייתכן שנעשה שימוש בעץ כחלק מבניינים מסוימים על הקיר, אבל זה היה נדיר בגלל כריתת יערות באזור. ייתכן שחלקים מסוימים כללו גם גיר נגוע או טיט סיד. רבים תוהים מדוע יש כל כך הרבה פערים במבנה המרשים הזה? חוקרים העלו השערות לאורך זמן אם הפערים הללו היו מכוונים או מקריים. תיאוריה אחת היא שהם נבנו כדי לאפשר למגנים להיזהר מתוקפים משני הצדדים כאשר רק קטע אחד נשמר בכל זמן נתון.

עובדות מעניינות על החומה המדהימה הזאת

אחת האגדות הידועות ביותר סביב החומה הסינית היא זו של מנג ג'יאנגנב, אישה שבעלה היה אחד מהעבדים הרבים שמתו בבניית החומה. לפי הסיפור, היללות שלה היו כל כך קורעות את הלב שהיא הצליחה למוטט קטע מהקיר, וחשפה את עצמותיו הקבורות של בעלה. אבל במציאות, לא נמצאו גופות קבורות בחומה הגדולה הזאת. אתה לא אמור לכתוב על החומה הגדולה, אבל בתקופת שושלת מינג כל לבנה סומנה בקפדנות על ידי האומן האישי שלה עם שם האומן, כמו כן התאריך שלהם.

החומה הגדולה נשארה ב-15 מהמחוזות והעיריות של היום: שינג'יאנג, מונגוליה הפנימית, גאנסו, צ'ינגהאי, נינגשיה, שאאנשי, שנשי, הביי, בייג'ין, טיאנג'ין, ליאונינג, ג'ילין, הנאן, היילונגג'יאנג ושאנדונג. החלקים המתויירים ביותר של החומה הגדולה נמצאים סביב בייג'ינג, אך במונגוליה הפנימית יש את הכמות הגדולה ביותר של החומה הסינית מבחינת אורך ואתרים.

אטרקציות תיירותיות

טיול לסין מבלי לבקר בחומה הגדולה תהיה טרגדיה. אבל לא כל חלק של החומה שווה ביקור – חלקים מסוימים ממש לא שווים את הזמן שלך (כגון רצועת החומה ה'פרועה' מצפון לבייג'ינג) אבל יש אזורים שבהחלט שווה לראות
1. החלק של ג'ינשאנלינג הוא חלק ממסלול הליכה פופולרי מג'ינשאנלינג לסימטאי. חצי החומה כאן שוחזרה, ואילו החצי השני פראי. לצד היותו החלק הטוב ביותר של החומה הגדולה, זהו גם אחד המקומות היפים ביותר בבייג'ינג.
2. אחד הקטעים הפחות מוכרים של החומה הגדולה, זה שמסביב לוונגווצ'אנג (Huanghuacheng) ידוע בשילוב שלו של נוף אגם מקסים וקטע שליו של החומה שמשתלב כל כך יפה עם הנוף. הסיבה לכך היא שבמקור זה היה כפר קטן שתושביו הסבו את בתיהם למבצרים כאשר המונגולים פלשו במהלך המאה ה-14.
3. גובייקו (Gubeikou) הוא אתר מאופק אך שווה, בו תוכלו לראות כמה נופים נהדרים לאורך קטע ארוך של החומה המקורית, ללכת דרך כפר שמור של שושלת מינג עם חומות מבוצרות ושערים ולבקר במקדש צנוע בשקיעה
4. עליכם לראות את האטרקציות הרבות בהן תוכלו לבקר בחומה הגדולה כמו -Mutianyu, Huangyaguan  Shanhaiguan, Jiankou. ג'יינקו (Jiankou) הוא מיוחד כי יש לך הזדמנות נדירה לראות איך השומרים חיו על גבי החומה לפני שזה נהיה קשה מדי עבורם. לא משנה באיזה קיר תחקור, לא ייגמר לך מה לראות.

מצאו טיסות זולות לבייג'ין כדי לממש את החוויה הגדולה הזאת של טיול לחומה הסינית!

יכול לעניין אותך גם

לגלות יעדים חדשים
דילוג לתוכן